Πληροφορίες για τη βιβλιοθήκη του τσαγιού

Η εταιρεία SALVEOTEA θα καταγράφει εδω άρθρα , αναφορές , μελέτες, ανακοινώσεις και οτιδήποτε άλλο για το πολύτιμο αυτό προϊόν της ζωής μας το Τσάϊ , CAMELIA SINENSIS.
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική βιβλιοθήκη τσαγιού Περιοχές παραγωγής τσαγιού στην Ιαπωνία

Περιοχές παραγωγής τσαγιού στην Ιαπωνία

... κόσμο. Οι κλιματολογικές συνθήκες καθώς και η ποιότητα του εδάφους είναι καθοριστικές όσον αφορά την καλλιέργεια και την ποιότητα του τσαγιού. Στην πραγματικότητα το τσάϊ είναι φυτό της υποτροπικής ζώνης και δεν είναι ανθεκτικό στο κρύο, ιδιαίτερα την παγωνιά., αντέχει όμως και αναπτύσσεται σε περιοχές όπου η διαφορά ανάμεσα στην θερμοκρασία της ημέρας και της νύχτας είναι μεγάλη.

Μερικές περιοχές όπου καλλιεργείται το τσάϊ είναι :

Shizuoka

Η επαρχία Shizuoka, η οποία βρίσκεται 1 ώρα από το Τόκυο και είναι παγκόσμια γνωστή ως ένα από τα καλύτερα μέρη παραγωγής γνήσιου Γιαπωνέζικου πράσινου τσαγιού, δίνοντας το 45% περίπου της παραγωγής τσαγιού της Ιαπωνίας. Η Shizuoka έχει ήπιο κλίμα, κατάλληλη βροχόπτωση και ποιότητα νερού και βρίσκεται κοντά σε μεγάλο λιμάνι, γεγονός που την κατατάσσει ανάμεσα στους μεγάλους παραγωγούς τσαγιού με τις κυριότερες περιοχές καλλιέργειας τσαγιού να είναι οι Honyama, Makinohara κλπ.

Uji / Kyoto

Η περιοχή του Uji μπορεί να μην παράγει μεγάλη ποσότητα τσαγιού, είναι όμως αναγνωρισμένη ως τόπος καλλιέργειας της καλύτερης (premium) ποιότητας τσαγιού της Ιαπωνίας. Το γνωστό Uji tea έχει τις ρίζες του πίσω στον 12ο αιώνα και αργότερα που η ποικιλία αυτή εδραιώθηκε, στην περιοχή εφευρέθηκε και ένας νέος τρόπος επεξεργασίας τσαγιού ο οποίος διαδόθηκε σε όλη την χώρα. Οι περιοχές Wazuka, Minami-Yamashiro,  Uji-Tawara είναι οι κυριότερες όσον αφορά την καλλιέργεια τσαγιού.

Sayama

Η πόλη Sayama βρίσκεται στην επαρχία Saitama όπου στο νότιο τμήμα της έχει μία περιοχή καλλιέργειας τσαγιού με σχετικά μικρή παραγωγή κάθε χρόνο. Αν και  υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες για μία φυτεία τσαγιού δηλαδή πολύ βροχή και καλό χώμα, ο καιρός στην περιοχή είναι αρκετά κρύος για να αναπτυχθεί το τσάϊ. Έτσι για να υπάρχει καλό αποτέλεσμα πολλές έρευνες εξελίσσονται εδώ και χρόνια στην περιοχή που έχουν να κάνουν με την επεξεργασία των φύλλων τσαγιού. Το τσάϊ Sayama χαρακτηρίζεται τόσο από την μοναδική roasted ( ψημένη ) γεύση που προέρχεται από το ψήσιμο  στο οποίο υπόκειται το τσάϊ στο τέλος της επεξεργασίας του όσο και από την γλυκιά, μεστή γεύση των χονδρών φύλλων που αναπτύχθηκαν  στο κρύο κλίμα της περιοχής. Στην Iruma  είναι οι κυριότερες φυτείες.

Nishio

Το Nishio βρίσκεται στην επαρχία Aichi όπου η πρώτη καλλιέργεια τσαγιού αναφέρεται πίσω στον 13ο αιώνα. Το ήπιο κλίμα, το υγρό περιβάλλον εξ αιτίας του ποταμού Yahagi και η γόνιμη γη  κάνουν την περιοχή κατάλληλη για την καλλιέργεια τσαγιού Tencha  από το οποίο προέρχεται το τσάϊ Matcha. Το Nishio  παράγει το 25%  του τσαγιού Matcha της χώρας. Το τσάϊ της περιοχής ξεχωρίζει από το βαθύ πράσινο χρώμα του, το υπέροχο άρωμα και την πλούσια γεύση του.




ΤΟ ΤΕΛΕΙΑ ΠΑΓΩΜΕΝΟ ΤΣΑΪ ( THE PERFECT ICED TEA )

Είναι πολύ σημαντικό νά εμβαπτισθεί το τσάϊ σε νερό με θερμοκρασία περιβάλλοντος. Βάζουμε δύο κουταλιές τσαγιού σε ένα λίτρο νερό στούς 20 -25* C και το αφήνουμε για 30 -35 λεπά ανάλογα με το είδος του τσαγιού. Κατόπιν προσθέτουμε μέλι ή  ζάχαρη, και αφού αφαιρεθούν τα φύλλα, βάζουμε το τσάϊ στο ψυγείο. Πρέπει να καταναλωθεί εντός 24 ωρών.
Salveo Teas   Λίγα λόγια για το salveo tea
Με το brand name Salveotea, η εταιρεία μας δραστηριοποιείται στον τομέα του τσαγιού. Ξεκίνησε τις εισαγωγές τσαγιών και εξαρτημάτων σερβιρίσματος τσαγιού πολλά χρόνια πίσω, για να καλύψει μία αυξανόμενη ζήτηση τσαγιών με γεύσεις και ιδιότητες διαφορετικές από τις ήδη υπάρχουσες (τσαι βουνού, φασκόμηλο).
Αρχικά, εισήγαγε τσάγια αυτούσια, μαύρο τσάι, πράσινο τσαι, άσπρο τσάι, oolong, art tea, Pu erh, αρωματικό (flavor), βοτανικό (herbal), rooibos, ματέ, από χώρες όπως η Ινδία, Κίνα, Ιαπωνία, Ν. Αφρική, Ν. Αμερική που παραδοσιακά ασχολούνται με την παραγωγή τσαγιού και που με αγάπη και μεράκι κατόρθωσαν να το αναπτύξουν και να το προωθήσουν

διαβάστε περισσότερα ...

 

ποιό τσάι σας αρέσει ;

μαύρο τσάι - 15.8%
πράσινο τσάι - 30.5%
αρωματικό - 23.6%
βοτανικό - 23.9%
άλλο - 6%

προϊόντα

εταιρία

ευθύνη

salveo teas






Tettix Α.Ε.Β.Ε.
Εισαγωγές τσαγιών και εξαρτημάτων τσαγιού
Πάροδος Οδ. Ελύτη 160, ΒΙΟ.ΠΑ. Ανω Λιοσίων, Τ.Κ. 133 42, Τ.Θ. 46072
Τηλ: (+30) 210 2475403 - (+30) 210 2473587 , Fax: (+30) 3004462 ,
E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
© copyright 2021 salveotea.gr - all rights reserved