ctc / bp
Κωδικός: ΦΦ-0668
Προέλευση: ΚΕΫΛΑΝΗ
Περιγραφή
Το μαύρο τσάι οφείλει το όνομά του στο μαύρο χρωματισμό των φύλλων του όταν αυτά υποστούν ζύμωση.
Σε αντίθεση με το πράσινο τσάι που διατηρεί την γεύση του για ένα χρόνο, το μαύρο τσάι διατηρεί αναλλοίωτη την γεύση του για χρόνια.
Είναι το μόνο τσάι που μπορεί να υποβληθεί σε μια γνήσια διαδικασία ζύμωσης συγκρίσιμη με τη ζύμωση του κρασιού.
Η καλύτερη ποιότητα μαύρου τσαγιού παράγεται σε επαρχίες της Κίνας όπως Yunnan, Hubei, Hunan, αλλά υπάρχουν επίσης φημισμένες ποικιλίες μαύρων τσαγιών από την Ινδία, Κένυα και την Κεϋλάνη.
Σε αντίθεση με το πράσινο τσάι που διατηρεί την γεύση του για ένα χρόνο, το μαύρο τσάι διατηρεί αναλλοίωτη την γεύση του για χρόνια.
Είναι το μόνο τσάι που μπορεί να υποβληθεί σε μια γνήσια διαδικασία ζύμωσης συγκρίσιμη με τη ζύμωση του κρασιού.
Η καλύτερη ποιότητα μαύρου τσαγιού παράγεται σε επαρχίες της Κίνας όπως Yunnan, Hubei, Hunan, αλλά υπάρχουν επίσης φημισμένες ποικιλίες μαύρων τσαγιών από την Ινδία, Κένυα και την Κεϋλάνη.
3-5 min | 100 °C | 12-15 g/Lit |
Το μαύρο τσάι είναι αποτέλεσμα της αποξήρανσης των φύλλων του φυτού Camelia Sinensis σε ελεγχόμενη θερμοκρασία και υγρασία και η οξείδωση που προκαλείται φθάνει να δώσει στα φύλλα το σκούρο κόκκινο ή μαύρο χρώμα τους. Το μαύρο τσάι περιέχει τεΐνη, δίνει τονωτικό ρόφημα με δυνατή αρωματική γεύση, ανάλογα την περιοχή καταγωγής του.