κακάο φυσικό καρποί cut (cacao nips )

ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ:

Περιγραφή

Το κακάο (Theobroma cacao, (Αγγλικά: cacao, cocoa, Γερμανικά-Ιταλικά-Γαλλικά: cacao) γνωστό και ως Θεοβρώμα προέρχεται από τους σπόρους του δέντρου Theobroma cacao της οικογένειας των Στερκουλιοειδών (Sterculiaceae).

Είναι αειθαλές φυτό, που ευδοκιμεί σε τροπικά κλίματα με πολύ ζέστη και υγρασία με ύψος που φτάνει τα 12m.

Τα φύλλα του είναι απλά δερματώδη, επιμήκη, τα άνθη είναι υπόλευκα και οι καρποί του είναι μεγάλοι, επιμήκεις και φυτρώνουνσε δέσμες από τον κορμό του και όχι από την κορυφή ή τα φύλλα του.

Δρα προστατευτικά στην καρδιαγγειακή λειτουργία, μειώνοντας τη χοληστερόλη του αίματος και την αρτηριακή πίεση και συμβάλει στη διαμόρφωση και ανάπτυξη του σκελετού, την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και της μνήμης.

Εκτός από ρόφημα χρησιμοποιείται στη ζαχαροπλαστική, σε σιρόπια, σοκολάτες, κέικ, τούρτες, παγωτά, τρούφες, κ.α.