Άσπρο Τσάι
Από το φυτό Camelia Sinensis συλλέγονται με το χέρι τα νεαρά φύλλα και τα μπουμπούκια τα οποία στην συνέχεια προχωρούν στην διαδικασία της αποξήρανσης χωρίς να υποστούν μακροχρόνια ζύμωση. Το άσπρο τσάι είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και δίνει αφέψημα ελαφρύ, άλλοτε με λουλουδάτη χροιά, και άλλοτε με φρουτώδη γεύση, διατηρώντας όλες τις ευεργετικές ιδιότητες των συστατικών του.
Η ανθρώπινη παρέμβαση για την επεξεργασία του λευκού τσαγιού είναι ελάχιστη, ενώ η παραγωγή της καλύτερης ποιότητάς του, επιτυγχάνεται με τη συλλογή των μπουμπουκιών, σε πολύ σύντομο χρόνο, όταν οι συνθήκες είναι ευνοϊκές, την άνοιξη.