Oolong Τσάι
Για το τσάϊ Oolong υπάρχουν ειδικές καλλιέργειες και για να πάρουν τα φύλλα του το χαρακτηριστικό σγουρό σχήμα, να δώσουν το πλούσιο άρωμα του παραδοσιακού Κινέζικου τσαγιού, θα πρέπει να υποστούν ελεγχόμενη οξείδωση, να αποξηρανθούν πολλές φορές και με χρόνους ακριβείας, μέχρι οι γνώστες του τσαγιού να αποφασίσουν για την τελική του μορφή. Θεωρείται τσάι σπάνιο και ανεκτίμητο με θαυμαστές ιδιότητες.
Το oolong (μαύρος δράκος) ή μπλε–πράσινο τσάι, είναι κάπου μεταξύ πράσινου και κόκκινου τσαγιού. Ο μέσος βαθμός οξείδωσης των φύλλων του, έχει ως αποτέλεσμα την ανάδυση ενός πλούσιου αρώματος.
Τα ποιοτικότερα Oolong τσάγια, έρχονται από την ενδοχώρα της Κίνας, η οποία ειδικεύεται στην τελειοποίηση της παραγωγής αυτού του είδους τσαγιού.