Όταν λέμε «τσάι», συνήθως εννοούμε το μαύρο ή πράσινο τσάι από το φυτό Camellia Sinensis, όμως τσάι λέμε και αυτό το οποίο παρασκευάζεται από τα μέρη διαφόρων φυτών που χρησιμοποιούνται

Γνωρίζοντας τα βοτανικά μείγματα

Όταν λέμε «τσάι», συνήθως εννοούμε το μαύρο ή πράσινο τσάι από το φυτό Camellia Sinensis, όμως τσάι λέμε και αυτό το οποίο παρασκευάζεται από τα μέρη διαφόρων φυτών που χρησιμοποιούνται.

Και υπάρχουν πολλοί λόγοι για να υιοθετήσει κανείς αυτή την συνήθεια. Μερικοί από αυτούς είναι συνηθισμένες, ήπιες καταστάσεις δυσπεψίας, αϋπνίας, νευρικότητας και άγχους.

Το τσάι Sleep well περιέχει κυνόροδο που είναι γνωστό για την εφαρμογή του στην φαρμακευτική λόγω των στυπτικών, καταπραϋντικών και τονωτικών του ιδιοτήτων.Το γλυκάνισο έρχεται να κατευνάσει τυχόν προβλήματα πέψης, και σε αυτό συμβάλλουν τα φύλλα μέλισσας και μέντας με τον δικό τους τρόπο.Οι σπόροι του μάραθου έχουν αντισηπτικές, διουρητικές ιδιότητες και δίνουν άρωμα και γεύση στο τσάι.Παλιά, τα άνθη του λυκίσκου τα έβαζαν σε υφασμάτινα σακουλάκια κάτω από το μαξιλάρι για να καταπολεμήσουν την αϋπνία. Τώρα, μαζί με την βαλεριάνα, ο λυκίσκος δίνει τις φυσικές, ηρεμιστικές του ιδιότητες σε μία κούπα τσάι.

Stomach relief

Η αχιλλέα είναι γνωστή για τις αντιφλεγμονώδεις, σπασμολυτικές της ιδιότητες της που μπορεί να κατευνάσουν τις νευρικές γαστροπάθειες. Το χαμομήλι , η μέντα, η λεβάντα, η βαλεριάνα, όλα συμβάλλουν στην επούλωση και την ηρεμία του στομάχου, διευκολύνοντας την πέψη, ενώ τα φύλλα της λουίζας επιταχύνουν τον μεταβολισμό μας.Το γλυκάνισο είναι κι αυτό παρόν γιατί εκτός από τις κατευναστικές του ιδιότητες, δίνει και το άρωμά του.

Relax tea

Περιέχει τσάι rooibos , το οποίο έχει αποτοξινωτικές ιδιότητες, επίσης φαίνεται να είναι ευεργετικό σε πονοκεφάλους, ευερεθιστότητα νεύρων, αλλά και σε περιπτώσεις ήπιας κατάθλιψης. Η μέλισσα μαλακώνει το πνεύμα και το σώμα, ενώ η πασιφλώρα προωθεί με τον πιο φυσικό τρόπο την χαλάρωση του οργανισμού. Τα φύλλα της φραγκάριας, της γνωστής μας φραουλιάς, περιέχουν επουλωτικές ταννίνες, ενώ τα μικροσκοπικά άνθη λεβάντας ανεβάζουν την διάθεση με το άρωμά τους.

Men’s Tea

Περιέχει επιλόβιο, σερενόα, εχινάτσια, όλα βότανα που μπορεί να υποστηρίζουν την καλή λειτουργία του ουροποιητικού.

Urtica cleanse tea

Περιέχει τσουκνίδα που έχει διουρητικές ιδιότητες και φροντίζει το ουροποιητικό. Η μέντα είναι φυτό τονωτικό, χωνευτικό, καταπραϋντικό και συνάμα έχει γεύση και άρωμα μοναδικό. Το ταραξάκο καθαρίζει και προωθεί την υγεία του συκωτιού, ενώ η μπετούλα ενισχύει την λειτουργία των νεφρών και της χολής, βοηθά στο αδυνάτισμα και δρα ενάντια στην κυτταρίτιδα. Η γλυκόριζα τονώνει τον οργανισμό και έρχεται να εναρμονίσει την γεύση όλων των υπόλοιπων συστατικών.

Εσείς για ποιο λόγο θα πίνατε τσάι βοτανικό;

* Η χρήση των βοτάνων είναι αποτέλεσμα μακροχρόνιας προσέγγισης, παρατήρησης και καταγραφής για την ενδυνάμωση του σώματος και την θεραπεία ασθενειών. Τα βότανα όμως περιέχουν δραστικές ουσίες που θα μπορούσαν να προκαλέσουν παρενέργειες και να αλληλεπιδράσουν με άλλα φάρμακα και γι αυτό συνιστάται η συμβουλή ειδικού όταν ακολουθείται άλλη αγωγή.