Το Genmaicha (ή αλλιώς brown rice tea) είναι το ιαπωνικό όνομα για το πράσινο τσάι σε συνδυασμό με καβουρδισμένο καφέ ρύζι. Μερικές φορές αναφέρεται κοινώς ως «τσάι ποπ κορν», επειδή μερικά τεμάχια του ρυζιού που αναδύονται κατά το ψήσιμο μοιάζουν με ποπ κορν. Αυτό το είδος του τσαγιού αρχικά καταναλωνόταν από τους φτωχούς Ιάπωνες, και γι' αυτό είναι επίσης γνωστό ως το "τσάι του λαού». Σήμερα καταναλώνεται από όλες τις κοινωνικές τάξεις στην Ιαπωνία και έχει κερδίσει δημοτικότητα και στο εξωτερικό.
Το αρωματικό Genmaicha έχει ένα ελαφρύ κίτρινο χρώμα. Η γεύση του είναι ήπια και συνδυάζει τη φρέσκια γεύση του...
salveotea blog
Πρόσφατες δημοσιεύσεις στο blog
Διατηρήστε φρέσκο το τσάι μακριά από τον αέρα, τη θερμότητα, το φως και την υγρασία. Κάθε ένα από αυτά θα προκαλέσει αλλοίωση του τσαγιού σας.
Τοποθετήστε τα φύλλα τσαγιού σε ένα αδιαφανές, μη-πλαστικό δοχείο. Κατά προτίμηση χρησιμοποιείτε ένα μεταλλικό δοχείο ή κάποιο που είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο. Θα πρέπει να είναι αεροστεγή. Εάν όχι, τοποθετήστε το τσάι σε μια σακούλα πρώτα και μετά μέσα στο δοχείο. Τα πλαστικά μπορεί να μεταφέρουν μια μυρωδιά και να χαλάσει η γεύση του τσαγιού.
Μετά τη χρήση, κλείστε σφικτά ή σφραγίστε το δοχείο κάθε φορά. Αυτό εξασφαλίζει ότι το τσάι διατηρεί τη φρεσκάδα, τη...
Το Oolong τσάι προέρχεται από τα βουνά της επαρχίας Fujian της Κίνας, ενώ σήμερα παράγεται στην Κίνα και την Ταϊβάν (Φορμόζα). Τα Oolong φύλλα τσαγιού προέρχονται από μερική ζύμωση των φύλλων του φυτού Camellia sinensis.
Τα κινέζικα oolong (μικρής περιεκτικότητας σε καφεΐνη) είναι πιο ανοιχτόχρωμα από τα ταϊβανέζικα (υψηλής περιεκτικότητας σε καφεΐνη), τα οποία είναι αρκετά σκούρα.
Το oolong τσάι μπορεί να βοηθήσει στην άμυνα του οργανισμού έναντι των εγκεφαλικών επεισοδίων, της άνοιας, των καρδιακών παθήσεων και του καρκίνου. Επίσης συμβάλλει στη μείωση της χοληστερόλης και πιστεύεται ότι βοηθάει στην πέψη.
Τρόπος παρασκευής ενός oolong τσαγιού:
1) Βράστε ένα δοχείο...
Δοκιμάστε να φτιάξετε μόνοι σας παγωτό με το αγαπημένο σας τσάι για περισσότερη δροσιά....Συστατικά
2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
1 φλιτζάνι πλήρες γάλα
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
6 αυγά
2/3 του φλιτζανιού ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας πράσινο τσάι matcha (σκόνη ιαπωνικό πράσινο τσάι)
Προετοιμασία
1. Βάλτε την κρέμα γάλακτος, το γάλα και το αλάτι να βράσουν σε μία κατσαρόλα χωρητικότητας 3 - 4 λίτρων και στη συνέχεια απομακρύνετε την από τη φωτιά. Χτυπήστε ελαφρά μαζί τα αυγά, τη ζάχαρη, και το matcha σε ένα μπολ (το τσάι δεν θα διαλυθεί εντελώς) και στη συνέχεια προσθέστε με αργό ρυθμό 1 φλιτζάνι...
Για μεγαλύτερη δροσιά το καλοκαίρι σας προτείνουμε ένα ιδιαίτερο τσάι sorbet....Συστατικά
3 φλιτζάνια αποφλοιωμένα και ψιλοκομμένα ώριμα ροδάκινα
2 φλιτζάνια παγωμένο τσάι ροδάκινο που θα έχει την ανάλογη ζάχαρη
1/2 του φλιτζανιού ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας βότκα
Προετοιμασία
1. Πολτοποιήστε τα ροδάκινα σε ένα μπλέντερ και σουρώστε το με ένα λεπτό σουρωτήρι σε ένα μεσαίου μεγέθους γυάλινο ή μεταλλικό μπολ, πατώντας τα στερεά με μια σπάτουλα για να αφαιρέσετε όσο το δυνατόν περισσότερο υγρό και στη συνέχεια πετάξτε τα στερεά. Θα πρέπει να έχετε περίπου 2 φλιτζάνια πολτό. Προσθέστε το τσάι, τη ζάχαρη, τη βότκα και ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί...
Με ετικέτα στο:
παγωτό