Το καλοκαίρι είναι η εποχή συλλογής και αποξήρανσης των βοτάνων που είτε καλλιεργούνται είτε αυτοφύονται στην χώρα μας. Για όποιον ταξιδεύει αυτή την εποχή στην ύπαιθρο, τα κρεμασμένα ματσάκια στον ίσκιο έξω από το σπίτι, οι μικροπωλητές με την δική τους συλλογή από βότανα, είναι συχνό φαινόμενο.Η χώρα μας έχει να υπερηφανευθεί για την ποικιλία βοτάνων που διαθέτει που φθάνει τα 1200 είδη περίπου. Το κλίμα και το κατάλληλο χώμα είναι υπεύθυνα γι’ αυτήν τη βιοποικιλότητα αλλά και για την πλούσια περιεκτικότητα των φυτών σε ευεργετικές ουσίες, σε σύγκριση με όμοια φυτά από άλλες χώρες.
Η ρίγανη, το τσάι του βουνού,...
salveotea blog
Πρόσφατες δημοσιεύσεις στο blog
Συνταγή για παγωμένο τσάι με φασκόμηλο!Υλικά: 1 λίτρο νερό 20 γραμμάρια φύλλα φασκόμηλου 2 με 3 κουταλάκια μέλι Χυμό λεμονιού προαιρετικάΠαρασκευή:
Σε ένα λίτρο νερό, βάζουμε τα φύλλα φασκόμηλου.
Αφήνουμε το νερό να βράσει και το σουρώνουμε.
Προσθέτουμε το μέλι στο ζεστό αφέψημα για να διαλυθεί εύκολα.
Αφήνουμε το τσάι στο ψυγείο να κρυώσει και κατόπιν σερβίρουμε.
Εναλλακτικά, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μεγαλύτερη ποσότητα φασκόμηλου για να έχουμε τσάι πιο συμπυκνωμένο και αφού σουρωθεί και κρυώσει το τσάι, προσθέτουμε όσο πάγο θέλουμε.
...
Καθώς ο καιρός ζεσταίνει και πολλοί πλέον κάνετε μπάρμπεκιου, σκεφτείτε ότι το παγωμένο τσάι δεν μπορεί να αποτελέσει μόνο ένα δροσιστικό αφέψημα για το καλοκαίρι, αλλά μπορεί να διαδραματίσει ένα ρόλο στην παραγωγή των εν λόγω ψημένων τροφίμων.
Το τσάι, είτε είναι εμβαπτισμένο είτε σε φύλλα, βοηθά να κρατήσει το κρέας και τα πουλερικά σας ενυδατωμένα ενώ προσθέτει βάθος στη γεύση και τη φωτεινότητα. Μπορείτε να τρίψετε φύλλα αποξηραμένα τσαγιού και να τα χρησιμοποήσετε ως μπαχαρικό ή να τα προσθέσετε στις μαρινάδες σας. Ακόμη και τα επιδόρπια μπορούν να συνδυάσουν το αγαπημένο τσάι σας αγγίζοντας την τελειότητα.
Επίσης, υπάρχει η αρχαία...
Το κλίμα και η γεωγραφία αποτελούν βασικούς παράγοντες για τον προσδιορισμό τόσο των περιοχών που το τσάι μπορεί να καλλιεργηθεί, όσο και πώς το τσάι καλλιεργείται σε ιδιαίτερες γεύσεις της περιοχής. Για να καταλάβουμε ποιες περιοχές του κόσμου είναι κατάλληλες για την καλλιέργεια, το πρώτο σημαντικό είναι να κατανοήσουμε τις βασικές απαιτήσεις καλλιέργειας του φυτού. Το φυτό του τσαγιού είναι ιδιαίτερα προσαρμόσιμο, και μπορεί να αυξηθεί σε ένα ευρύ φάσμα συνθηκών.
Μπορεί να αντέξει σε ένα ελαφρύ παγετό και χιόνι ακόμη, αλλά όχι σε βαρύ παγετό ή παρατεταμένους ψυχρούς χειμώνες, και, σε αντίθεση με ορισμένα φυτά, δεν απαιτεί μια περίοδο ψυχρού...
Υπάρχουν τόσοι πολλοί διαφορετικοί τρόποι για να χρησιμοποιήσετε ξανά ένα φακελάκι τσαγιού (εκτός προφανώς από το να φτιάξετε ακόμα ένα τσάι). Εδώ είναι μερικές προτάσεις για την επαναχρησιμοποίηση που μπορείτε να ενσωματώσετε στην τελετουργία του τσαγιού σας.
1. Θρέψτε τα φυτά σας!
Τα φακελάκια τσαγιού μπορούν να κάνουν θαύματα στον κήπο. Θα εμπλουτίσουν το έδαφος με την αύξηση των επιπέδων του αζώτου, αλλά και θα δώσουν λίπασμα, ώστε να τραφούν τα φυτά σας.
Πολλοί άνθρωποι προσθέτουν τα χρησιμοποιημένα φακελάκια τσαγιού τους σε ένα λίπασμα για να βοηθήσουν στην καλλιέργεια των φυτών. Αν δεν έχετε λίπασμα, μπορείτε απλά να εμποτίσετε στο νερό...