Βρίσκεστε εδώ: Αρχική συμβουλές

συμβουλές

ΤΑ ΕΞΙ ΧΡΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΤΣΑΓΙΟΥ ( THE SIX COLOURS OF TEA )

Το τσάι ανάλογα με το χρώμα των φύλλων του χωρίζεται σε έξι κατηγορίες : άσπρο τσάι (white tea), με φυσική οξείδωση – πράσινο τσάι (green tea), χωρίς οξείδωση – κίτρινο τσάι (yellow tea), ελαφριά οξείδωση – κόκκινο τσάι (red tea), με οξείδωση – μπλε πράσινο τσάι (blue green or oolong -black dragon - tea), μέση οξείδωση – μαύρο τσάι (black tea), με πολύ οξείδωση.

ΤΟ ΤΕΛΕΙΑ ΠΑΓΩΜΕΝΟ ΤΣΑΪ ( THE PERFECT ICED TEA )

Είναι πολύ σημαντικό νά εμβαπτισθεί το τσάϊ σε νερό με θερμοκρασία περιβάλλοντος. Βάζουμε δύο κουταλιές τσαγιού σε ένα λίτρο νερό στούς 20 -25* C και το αφήνουμε για 30 -35 λεπά ανάλογα με το είδος του τσαγιού. Κατόπιν προσθέτουμε μέλι ή  ζάχαρη, και αφού αφαιρεθούν τα φύλλα, βάζουμε το τσάϊ στο ψυγείο. Πρέπει να καταναλωθεί εντός 24 ωρών.

Η ΕΦΕΥΡΕΣΗ ΤΟΥ ΕΜΒΑΠΤΙΖΟΜΕΝΟΥ ΤΣΑΓΙΟΥ ( TEA BAG )

Κατά την διάρκεια της δεκαετίας τού 1920 ο Thomas Sallivan ένας Νεοϋερκέζος έμπορος τσαγιού, θέλησε να προωθήσει το εμπόρευμά του διανέμοντάς το σε μικρές μερίδες.Ετσι το συσκεύασε σε μικρά φακελάκια από μετάξι πού σύντομα αντικαταστάθηκε από ένα είδος γάζας.

Η ΕΦΕΥΡΕΣΗ ΤΟΥ ΠΑΓΩΜΕΝΟΥ ΤΣΑΓΙΟΥ ( ICED TEA )

Η εφεύρεση του παγωμένου τσαγιού -iced tea - έγινε στό St. Louis των ΗΠΑ το καλοκαίρι του 1904 από τον Richard Blechynden στην προσπάθειά του να πείσει τους πελάτες του οτι το τσάϊ πίνεται ακόμα και το ζεστό καλοκαίρι προσθέτοντας παγάκια.

ΧΩΡΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΣΑΓΙΟΥ ( TEA PRODUCING COUNTRIES )

Χώρες παραγωγής τσαγιού : Κίνα ( 1,050,000 τόνοι ) , Ινδία ( 893,000 τόνοι ) , Σρί Λάνκα ( Κεϋλάνη ) ( 310,000 τόνοι ) , Κένυα ( 310,000 τόνοι ) , Τουρκία ( 205,000 τόνοι ) , Ινδονησία ( 172,000 τόνοι ) , Βιετνάμ ( 142,000 τόνοι ) , Ιαπωνία ( 92,000 τόνοι ) , Αργεντινή ( 68,000 τόνοι ) , Ιράν ( 60,000 τόνοι ) , κ.α.

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΤΩΝ ΤΣΑΓΙΩΝ ( TEA CLASSIFICATION )

Διαφορετικές μέθοδοι επεξεργασίας  του φύλλου του τσαγιού , ( ΖΥΜΩΣΗ - ΟΞΕΙΔΩΣΗ - OXIDATION ) δημιουργούν τα έξι διαφορετικά χρώματα ( ΚΑΤΑΤΑΞΗ - CLASSIFICATION ) : ΑΣΠΡΟ ( WHITE ) - ΠΡΑΣΙΝΟ ( GREEN ) - ΚΙΤΡΙΝΟ ( YELLOW ) - ΚΟΚΚΙΝΟ ( RED ) - ΜΠΛΕ ΠΡΑΣΙΝΟ ( BLUE GREEN ) - ΜΑΥΡΟ ( BLACK ).

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΤΣΑΓΙΟΥ ( TEA PREPARATION )

Ο χρόνος που θα αφήσουμε το τσάϊ μέσα στο νερό είναι πολύ σημαντικός για τη γεύση του . Στα πρώτα δύο - τρία λεπτά απελευθερώνεται όλη η γεύση και το άρωμά του και στην συνέχεια απελευθερώνονται οι τανίνες που αν υπάρχουν σε μεγάλη ποσότητα είναι αυτές που επηρεάζουν με την πικρή τους γεύση το τσάϊ.
Salveo Teas   Λίγα λόγια για το salveo tea
Με το brand name Salveotea, η εταιρεία μας δραστηριοποιείται στον τομέα του τσαγιού. Ξεκίνησε τις εισαγωγές τσαγιών και εξαρτημάτων σερβιρίσματος τσαγιού πολλά χρόνια πίσω, για να καλύψει μία αυξανόμενη ζήτηση τσαγιών με γεύσεις και ιδιότητες διαφορετικές από τις ήδη υπάρχουσες (τσαι βουνού, φασκόμηλο).
Αρχικά, εισήγαγε τσάγια αυτούσια, μαύρο τσάι, πράσινο τσαι, άσπρο τσάι, oolong, art tea, Pu erh, αρωματικό (flavor), βοτανικό (herbal), rooibos, ματέ, από χώρες όπως η Ινδία, Κίνα, Ιαπωνία, Ν. Αφρική, Ν. Αμερική που παραδοσιακά ασχολούνται με την παραγωγή τσαγιού και που με αγάπη και μεράκι κατόρθωσαν να το αναπτύξουν και να το προωθήσουν

διαβάστε περισσότερα ...

 

ποιό τσάι σας αρέσει ;

μαύρο τσάι - 15.8%
πράσινο τσάι - 30.5%
αρωματικό - 23.6%
βοτανικό - 23.9%
άλλο - 6%

προϊόντα

εταιρία

ευθύνη

salveo teas






Tettix Α.Ε.Β.Ε.
Εισαγωγές τσαγιών και εξαρτημάτων τσαγιού
Πάροδος Οδ. Ελύτη 160, ΒΙΟ.ΠΑ. Ανω Λιοσίων, Τ.Κ. 133 42, Τ.Θ. 46072
Τηλ: (+30) 210 2475403 - (+30) 210 2473587 , Fax: (+30) 3004462 ,
E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
© copyright 2021 salveotea.gr - all rights reserved