Μέθοδος Παρασκευής Τσαγιού

  1. Το πιο σημαντικό σε αυτή την διαδικασία, είναι να επιλέξει κανείς το είδος τσαγιού που θέλει. Η Salveotea μέσα από την ποικιλία της προτείνει τσάϊ αυτούσιο, ή συνθέσεις τσαγιού με πλούσιο άρωμα και γεύση για ξεχωριστή εμπειρία κάθε φορά. Παίρνουμε την ποσότητα τσαγιού που χρειαζόμαστε και τοποθετούμε μέσα σε σουρωτήρι, ή στην τσαγιέρα μας.
  2. Το νερό που θα χρησιμοποιήσουμε είναι εξ’ ίσου σημαντικό. Θα πρέπει να είναι καλής ποιότητος, χωρίς μυρωδιές ή ξένες ουσίες. Βάζουμε παραπάνω ποσότητα νερού μέσα σε μία κατσαρόλα και το φέρνουμε στο σημείο βρασμού. Κατεβάζουμε από την φωτιά, περιμένουμε λίγο να φθάσει περίπου στους 80° και περιχύνουμε τα φύλλα τσαγιού μέσα στην τσαγιέρα. Αφήνουμε να σταθεί για 4-8’ ανάλογα πόσο δυνατό θέλουμε το τσάϊ μας.
  3. Απομακρύνουμε τα φύλλα τσαγιού από την τσαγιέρα, ή αν η τσαγιέρα έχει φίλτρο, σερβίρουμε κανονικά σε κάθε κούπα. Η σωστή διαδικασία θέλει να έχουμε θερμάνει ήδη τις κούπες ρίχνοντας λίγο καυτό νερό, για να μην πέσει κατ’ ευθείαν η θερμοκρασία του τσαγιού.
  4. Προσθέτουμε την γλυκαντική ουσία της αρεσκείας μας, προσέχοντας να μην μετατρέψουμε ένα υγιεινό ρόφημα σε κανονικό γλύκισμα. Λίγη καφέ ζάχαρη , λίγο μέλι είναι αρκετά
Καλή σας απόλαυση!
Συνεργαζόμενα Καταστήματα