Η Ιστορία μας

Με το brand name SALVEOTEA, η εταιρεία ΤΕΤΤΙΧ ΑΕΒΕ δραστηριοποιείται στον τομέα του τσαγιού.
Η εταιρεία ξεκίνησε τις εισαγωγές τσαγιών και εξαρτημάτων σερβιρίσματος τσαγιού πολλά χρόνια πίσω, για να καλύψει μία αυξανόμενη ζήτηση τσαγιών με γεύσεις και ιδιότητες διαφορετικές από τις ήδη υπάρχουσες (τσάι βουνού, φασκόμηλο).
Αρχικά, εισήγαγε τσάγια αυτούσια, -μαύρο τσάι, πράσινο τσάι, άσπρο τσάι, oolong, art tea, Pu erh, αρωματικό (flavor),βοτανικό (herbal), rooibos, ματέ- από χώρες όπως η Ινδία, Κίνα, Ιαπωνία, Ν. Αφρική, Ν.Αμερική που παραδοσιακά ασχολούνται με την παραγωγή τσαγιού και που με αγάπη και μεράκι κατόρθωσαν να το αναπτύξουν και να το προωθήσουν δημιουργώντας συνέχεια νέες ποικιλίες.
Κατόπιν, ταξιδέψαμε σε χώρες που έχουν μακρά εμπειρία στην εισαγωγή, αξιολόγηση, επεξεργασία και ανάμειξη τσαγιών (blending), με σκοπό να αποκτήσουμε τεχνογνωσία, αλλά και να αυξήσουμε την προστιθέμενη αξία του είδους. Έτσι, η εταιρεία μας αξιοποίησε την πολύτιμη γνώση που απέκτησε, προχωρώντας στην κατασκευή μονάδας που ασχολείται με την επεξεργασία (καθαρισμό, κοπή, αρωματισμό, ανάμειξη) τσαγιών.
Οι συνταγές των τσαγιών είναι κλασικές και προέρχονται αρχικά από χώρες του εξωτερικού όπου χρειάστηκε να καταβάλουμε σημαντικό κόπο και κεφάλαια για να τις αποκτήσουμε , που όμως συχνά δεν ταιριάζουν στην ελληνική γεύση, οπότε δημιουργήσαμε και μείγματα με καθαρά ελληνική γεύση και πολλές φορές κατόπιν υποδείξεως των πελατών μας.
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα μία συνεχώς αυξανόμενη ζήτηση σε σπάνιες ποικιλίες τσαγιού και ιδιαίτερες γεύσεις.
Έχοντας ως δεδομένο ότι η εταιρεία μας διαθέτει μία τεράστια συλλογή βοτάνων, και γνωρίζοντας από την φαρμακολογία τις άριστες φαρμακευτικές ιδιότητές τους, αποφασίσαμε την ανάπτυξη βοτανικών τσαγιών, που είναι τσάγια αποτελούμενα από συνδυασμούς βοτάνων (συνταγές) που συντελούν στην καλή υγεία. Οι συνταγές αυτές είναι αποτέλεσμα μακροχρόνιας γνώσης των ιδιοτήτων των βοτάνων από τους πατέρες της βοτανολογίας (Θεόφραστος, Πλίνιος κ.ά.) αλλά και την εφαρμογή τους και αξιολόγησή τους στο πέρασμα των χρόνων.
Όλα αυτά συνοδεύονται από μία τεράστια συλλογή εξαρτημάτων σερβιρίσματος τσαγιού που με πολύ κόπο συλλέχθηκαν από διάφορες χώρες, ώστε εκείνος που θα το χρησιμοποιεί, εκτός από την απόλαυση και το όφελος για την υγεία του (κατεχίνες, μέταλλα, βιταμίνες) να γίνεται κοινωνός της πολιτιστικής κληρονομιάς των χωρών από τις οποίες προέρχεται το τσάι. Κούπες και μαντεμένιες τσαγιέρες από την Κίνα και την Ιαπωνία, γυάλινες τσαγιέρες και πορσελάνινες Ευρώπης, είναι μερικά από τα εξαρτήματα σερβιρίσματος που διαθέτει η εταιρεία.
Εμείς στην SALVEOTEA με το ίδιο αμείωτο πάθος και αγάπη συνεχίζουμε να πιστεύουμε πως το τσάι είναι τρόπος ζωής και προσφέρουμε τσάι με τα πιο ποιοτικά συστατικά, φροντίζοντας να εμπλουτίζουμε συνεχώς τις συνταγές μας.