Βότανα

Τα βότανα είναι από την αρχαιότητα γνωστό ότι περιέχουν ουσίες που ωφελούν τον οργανισμό και τα δικά μας βότανα προέρχονται από την Ελλάδα αλλά και από όλα τα μέρη του πλανήτη. Για το τσάι μας επιλέγουμε τα πιο ποιοτικά προϊόντα της φύσης, με πλούσιο άρωμα και όλες τις ευεργετικές τους ουσίες.
herbal

Μέλισσα Φύλλο

Προετοιμασία

10 g/l
7 min.
80ºC

Συστατικά

SKU: 00104

Το φυτό Μέλισσα (Melissa Officinalis) γνωστό ως μελισσοβότανο, μέλισσα, αγριομέλισσα, ανήκει στην οικογένεια των Χειλανθών (Lamiaceae). Το μελισσόχορτο έχει ύψος που κυμαίνεται από 20 εκατοστά έως 1,5m.

Φασκόμηλο

Προετοιμασία

10 g/l
7 min.
80ºC

Συστατικά

SKU: 00089

Tο Φασκόμηλο (Salvia officinalis) φύεται σε περιοχές της Μεσογείου και είναι φυτό περιζήτητο για την έντονη γεύση του και το άρωμά του. Χρησιμοποιείται ως μυρωδικό σε πολλές συνταγές με κρέας, ψάρι ακόμη και με το ρύζι και τα ζυμαρικά.

Βαλεριάνα Ρίζα

Προετοιμασία

10 g/l
10 min.
100ºC
didimes

Συστατικά

SKU: 00197

Η Βαλεριάνα (Valeriana Officinalis), νάρδος ή αγριοζαμπούκος, ανήκει στην οικογένεια των Βαλεριανοειδών (Valerianaceae). Είναι πολυετής πόα με ύψος που φτάνει μέχρι και τα 2m. Η χρήση της ρίζας της ως ηρεμιστικό είναι γνωστή από τους αρχαίους χρόνους.

Χαμομήλι Άνθος

Προετοιμασία

10 g/l
2 min.
60ºC
didimes

Συστατικά

SKU: 00317

Το Χαμομήλι (Matricaria chamomilla) είναι φυτό κοινότατο στην Ελλάδα. Είναι φυτό ετήσιο, με χαρακτηριστικό, λεπτό άρωμα. Ο βλαστός του είναι πολύκλαδος και τα φύλλα πτεροσχιδή.

Πασιφλώρα Φυτό

Προετοιμασία

10 g/l
7 min.
80ºC
didimes

Συστατικά

SKU: 00079

Η Πασιφλώρα ή λουλούδι του πάθους (Passiflora Incarnata) ανήκει στην οικογένεια των Πασιφλοριδών (Passifloraceae). Είναι ένα αειθαλές αναρριχώμενο φυτό της Νότιας Αμερικής με τη ιστορία του, ως θεραπευτικό βότανο, να χρονολογείται από την εποχή των Ίνκας ακόμα.

Γλυκόριζα

Προετοιμασία

10 g/l
10 min.
100ºC
didimes

Συστατικά

SKU: 00110

Η γλυκόριζα, γνωστή και ως αγλυκόριζα, ρεγολίτσα είναι γένος φυτών που περιλαμβάνει 18 είδη και ανήκουν στην οικογένεια των Ψυχανθών (Fabaceae).

Υβίσκος Άνθος

Προετοιμασία

10 g/l
2 min.
60ºC
didimes

Συστατικά

SKU: 02342

Ο Yβίσκος (Hibiscus sabdariffa) ευδοκιμεί στις τροπικές περιοχές και το μέρος του φυτού που έχει εμπορική αξία, είναι ο κάλυκας του άνθους. Περιέχει βιταμίνη C και θεωρείται ότι έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες, ενώ η κατανάλωσή του σε τσάι, ανεβάζει την διάθεση και συντελεί στην αντιμετώπιση της παχυσαρκίας.

Κυνόροδο Καρπός

Προετοιμασία

10 g/l
10 min.
100ºC
didimes

Συστατικά

SKU: 02171

Το Κυνόροδο (Rosa Canina), γνωστό ως αγριοτριανταφυλλιά, ανήκει στην οικογένεια των Ροδοειδών (Rosaceae). πορτοκαλόχρωμοι καρποί του καθώς και τα άνθη χρησιμοποιούνται ευρύτατα στην φαρμακευτική, λόγω των πολύτιμων ιδιοτήτων τους (στυπτικά, καθαρτικά, διουρητικά, καταπραϋντικά).

Κράταιγος Φυτό

Προετοιμασία

10 g/l
7 min.
80ºC
didimes

Συστατικά

SKU: 01593

Ο Κράταιγος (Crataegus Oxyacanhoeides) ανήκει στην οικογένεια των Ροδιδών (Rosaceae). Είναι από τα πιο διαδεδομένα για την χρήση τους βότανα και χρησιμοποιείται ως καρδιοτονωτικό, και προστατευτικό των αγγείων.

Τήλλιο

Προετοιμασία

10 g/l
2 min.
60ºC
didimes

Συστατικά

SKU: 02156

Το Τήλλιο (Tilia Argenta) είναι μεγάλο δέντρο, γνωστό και σαν φιλύρα ή φλαμουριά. Έχει φύλλα καρδιοειδή, πριονωτά και τα άνθη του είναι μελιτογόνα, φαρμακευτικά. Μαζί με τα φύλλα του έχουν διουρητικές, αντισπασμωδικές, μαλακτικές και καταπραϋντικές ιδιότητες, που καθιστούν το τσάι του θαυμάσιο ήπιο ηρεμιστικό.


Φυσική Αίσθηση Χαλάρωσης Φυσική Αίσθηση Χαλάρωσης
Mε κινητήρια δύναμη τον επαγγελματισμό, το μεράκι και την μακροχρόνια εμπειρία μας στο χώρο των φαρμακευτικών φυτών και βοτάνων, η SALVEOTEA επιλέγει τα κατάλληλα φυτά, και τον μηχανολογικό εξοπλισμό για την σωστή επεξεργασία τους . Το αποτέλεσμα είναι μια συνεχής παρακαταθήκη ποιοτικών προϊόντων.