Μαύρο Τσάι
Τα φύλλα του φυτού έχουν πάρει το σκούρο κόκκινο έως μαύρο χρώμα τους με την διαδικασία της οξείδωσης που φθάνει έως το 85%, σε περιβάλλον με ελεγχόμενη θερμοκρασία και υγρασία , μια τακτική που εφαρμόζεται από τα παλιά χρόνια, όταν το τσάι έπρεπε να ταξιδέψει, χωρίς να αλλοιωθεί. Τα φύλλα του τσαγιού τυλίγονται για να δώσουν τσάϊ μαύρο ανώτερης ποιότητας με ολόκληρο φύλλο, ή κόβονται για να μπουν συνήθως σε φακελάκια.
Φυσική Αίσθηση Χαλάρωσης
Το τσάι Lapsang Souchong είναι μαύρο τσάι που απευθύνεται στους λάτρεις της γεύσης του καπνιστού. Προέρχεται από την Κίνα και είναι φύλλα τσαγιού από το ίδιο φυτό όπως το μαύρο ή το πράσινο τσάι, αλλά αφήνεται να στεγνώσει με την βοήθεια του καπνού που βγαίνει από την καύση του πεύκου.
Δοκίμασε να φτιάξεις ένα ρόφημα εμβαπτίζοντάς το σε ζεστό νερό, δώσε τη γεύση του καπνιστού σε κρέας ή σάλτσες και απογείωσε την μαγειρική σου.