salveotea blog
- Μέγεθος γραμματοσειράς: Μεγαλύτερο Μικρότερο
- Επισκέψεις: 354
- 0 Σχόλια
- Εγγραφή σε αυτή την καταχώρηση
Μπάρμπεκιου με τσάι!
Καθώς ο καιρός ζεσταίνει και πολλοί πλέον κάνετε μπάρμπεκιου, σκεφτείτε ότι το παγωμένο τσάι δεν μπορεί να αποτελέσει μόνο ένα δροσιστικό αφέψημα για το καλοκαίρι, αλλά μπορεί να διαδραματίσει ένα ρόλο στην παραγωγή των εν λόγω ψημένων τροφίμων.
Το τσάι, είτε είναι εμβαπτισμένο είτε σε φύλλα, βοηθά να κρατήσει το κρέας και τα πουλερικά σας ενυδατωμένα ενώ προσθέτει βάθος στη γεύση και τη φωτεινότητα. Μπορείτε να τρίψετε φύλλα αποξηραμένα τσαγιού και να τα χρησιμοποήσετε ως μπαχαρικό ή να τα προσθέσετε στις μαρινάδες σας. Ακόμη και τα επιδόρπια μπορούν να συνδυάσουν το αγαπημένο τσάι σας αγγίζοντας την τελειότητα.
Επίσης, υπάρχει η αρχαία τεχνική του καπνίσματος με φύλλα τσαγιού που μπορεί εύκολα να επιτευχθεί στο ψήσιμο σε σχάρα. Το κάπνισμα με το τσάι μπορεί να είναι τόσο απλό πετώντας βρεγμένα φύλλα τσαγιού πάνω από τα κάρβουνα σας, ή μπορείτε να προετοιμάσετε μία δέσμη με ένα μείγμα από άψητο ρύζι, το τσάι της επιλογής σας και μπαχαρικά.
Αν υπάρχει επιπλέον χώρος στη σχάρα, μπορείτε να προσθέσετε μια ρηχή κατσαρόλα με χοντρό θαλασσινό αλάτι για να γίνει ποιο έντονη η χρήση του εν λόγω καπνιστού τσαγιού.
Πρώτα φτιάχνετε το μείγμα της δέσμης που θα χρησιμοποιήσετε:
- 1/2 φλιτζάνι ξηρό άψητο ρύζι (για να αμβλυνθεί και να εξομαλύνει τη θερμότητα)
- 1/2 φλιτζάνι φύλλα αρωματικού τσαγιού
- ξύσμα 1/4 του πορτοκαλιού, κομμένο σε μεγάλες λωρίδες
- 1 κουταλιά της σούπας γλυκάνισο ή 1 κουταλάκι του γλυκού σπόρους γλυκάνισου
- 2 ξυλάκια κανέλας
- 1 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι ολόκληρο
Απλώστε ένα μεγάλο κομμάτι αλουμινόχαρτου στο τραπέζι και τοποθετήστε το 1/3 του μείγματος στο κέντρο. Διπλώστε το και απο τις 4 πλευρές του ώστε όλες οι άκρες να είναι σφραγισμένες και τρυπήστε το προσεχτικά σε διάφορα σημεία κάτω από το τσάι, από τη μία πλευρά μόνο. Επαναλάβετε 2 φορές την ίδια διαδικασία και για το υπόλοιπο μείγμα.
Όταν τα κάρβουνά σας είναι έτοιμα, απλώστε τα και βάλτε το ένα πακετάκι από τα 3 με το μείγμα πάνω από τα αναμμένα κάρβουνα στο κέντρο. Τοποθετήστε τη σχάρα με τα κρεατικά σας και όταν το μείγμα αρχίζει να βγάζει αρκετό καπνό κλείστε το κάλυμμα (το ανοιχτό πάνω μέρος του αλουμινόχαρτου). Όταν αρχίσει ο καπνός να ελαττώνεται αφαιρέστε με μία λαβίδα το πρώτο μείγμα και βάλτε το επόμενο.
Αν πάλι θέλετε έμμεσο κάπνισμα των τροφίμων σας και όχι έντονο, βάλτε τα πακετάκια περιμετρικά της σχάρας πάνω σε παράπλευρα κάρβουνα και αφήστε να αναδυθεί ένα ελαφρύ άρωμα στα προϊόντα σας.