salveotea blog
- Μέγεθος γραμματοσειράς: Μεγαλύτερο Μικρότερο
- Επισκέψεις: 550
- 0 Σχόλια
- Εγγραφή σε αυτή την καταχώρηση
Φθινοπωρινό Genmaicha τσάι
Το Genmaicha (ή αλλιώς brown rice tea) είναι το ιαπωνικό όνομα για το πράσινο τσάι σε συνδυασμό με καβουρδισμένο καφέ ρύζι. Μερικές φορές αναφέρεται κοινώς ως «τσάι ποπ κορν», επειδή μερικά τεμάχια του ρυζιού που αναδύονται κατά το ψήσιμο μοιάζουν με ποπ κορν. Αυτό το είδος του τσαγιού αρχικά καταναλωνόταν από τους φτωχούς Ιάπωνες, και γι' αυτό είναι επίσης γνωστό ως το "τσάι του λαού». Σήμερα καταναλώνεται από όλες τις κοινωνικές τάξεις στην Ιαπωνία και έχει κερδίσει δημοτικότητα και στο εξωτερικό.
Το αρωματικό Genmaicha έχει ένα ελαφρύ κίτρινο χρώμα. Η γεύση του είναι ήπια και συνδυάζει τη φρέσκια γεύση του πράσινου τσαγιού με το άρωμα του ψημένου ρυζιού. Το νερό για να ετοιμάσετε ένα Genmaicha πρέπει να είναι περίπου στους 80-85 °C και ο χρόνος παρασκευής που συνίσταται ανέρχεται μεταξύ των 3-5 λεπτών.
Το Genmaicha πωλείται μερικές φορές με προστιθέμενο matcha τσάι(σκόνη πράσινου τσαγιού). Αυτό το προϊόν ονομάζεται Matcha-IRI Genmaicha (Genmaicha με προσθήκη σκόνης πράσινου τσαγιού). Το Matcha-iri Genmaicha έχει παρόμοια γεύση με το απλό Genmaicha αλλά είναι ισχυρότερο στο άρωμα, με πιο πράσινη έγχυση.