salveotea blog
- Μέγεθος γραμματοσειράς: Μεγαλύτερο Μικρότερο
- Επισκέψεις: 526
- 0 Σχόλια
- Εγγραφή σε αυτή την καταχώρηση
Μαγειρεύοντας με τσάι!
Οι περισσότεροι από εμάς πιστεύουμε ότι το τσάι είναι ένα υγιεινό, γευστικό ποτό για να έχουμε ανά πάσα στιγμή της ημέρας.
Αυτό που πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν είναι ότι το τσάι παίζει έναν κεντρικό ρόλο σε πολλά κινέζικα πιάτα, καθώς οι Κινέζοι το έχουν χρησιμοποιήσει ως κύριο συστατικό για εκατοντάδες χρόνια.
Σήμερα, όλο και περισσότερα κινέζικα εστιατόρια έχουν υιοθετήσει αυτήν την παράδοση της εξυπηρέτησης με βάση τα φαγητά με τσάι.
Αντί απλά να χρησιμοποιήσουν το έγχυμα του τσαγιού, σε πολλά από αυτά τα πιάτα χρησιμοποιούν αποξηραμένα φύλλα τσαγιού.
Αυτό μπορεί να αντλήσει όλα τα είδη των διαφορετικών γεύσεων του πιάτου.
Τα Κινέζικα εστιατόρια που έχουν αρχίσει τα πιάτα σερβιρίσματος τσαγιού, χρησιμοποιούν όλους τους διαφορετικούς τύπους των φύλλων τσαγιού.
Το μόνο όριο είναι η φαντασία του σεφ.
Σήμερα, η σύγχρονη κινεζική κουζίνα χρησιμοποιεί μερικές από τις πιο δημοφιλείς ποικιλίες τσαγιού, όπως οι εξής:
-Oolong tea
-Jasmine tea
-Pu-erh tea
-Green tea
Πολλές από αυτές τις ποικιλίες έχουν γίνει πιο ενδιαφέρουσες με την προσθήκη ορισμένων μπαχαρικών και αρωμάτων.
Για παράδειγμα, ορισμένοι σεφ εμποτίζουν χρυσάνθεμο και Kuding στα γεύματά τους.
Στο παρελθόν, τυχόν φύλλα τσαγιού που προστέθηκαν σε πιάτα ήταν καθαρά διακοσμητικά καθώς δεν απορροφόταν πλήρως το φευγαλέο άρωμα και η γεύση των φύλλων.
Ευτυχώς, τα πράγματα έχουν αρχίσει να αλλάζουν σήμερα και όλο και περισσότεροι σεφ ξεκλειδώνουν νέους τρόπους για να εξαγάγουν τη γεύση από τα φύλλα τσαγιού.
Μια κλασική συνταγή περιλαμβάνει την προσθήκη με έγχυση φύλλων τσαγιού με ψητή πάπια.
Η πάπια γίνεται καπνιστή με τη χρήση των μαύρων φύλλων τσαγιού και ροκανιδιών καμφοράς.
Ο καπνός που διαπερνά μέσα από το λιπαρό δέρμα της πάπιας, δίνει στο κρέας μια ξεχωριστή καπνιστή γεύση.
Το πιάτο αυτό ονομάζεται "πάπια τσαγιού με καμφορά" (camphor tea duck) και μπορεί να βρεθεί σε πολλά εστιατόρια στο Sichuan, μια επαρχία στην Κίνα.
Οι σεφ έχουν επίσης αρχίσει να χρησιμοποιούν τα φύλλα τσαγιού σε σούπες.
Ένα ιδιαίτερα δημοφιλές πιάτο είναι το Huaiyang-style chicken soup στο οποίο τα πέταλα χρυσάνθεμου επιπλέουν γύρω από το μπολ ώστε να εξαγάγουν τη γεύση.
Το τσάι αναμιγνύεται επίσης καλά με τα θαλασσινά, όπως για πράδειγμα στο αλατισμένο tieguanyin αναμιγνύοντας oolong φύλλα με τηγανητές γαρίδες.
Οι γαρίδες τηγανίζονται ώσπου να γίνουν τραγανές, και τα αποξηραμένα φύλλα τσαγιού προσθέτουν τραγανή υφή στο πιάτο.
Άρα το τσάι μπορεί να αποτελέσει βασικό συστατικό ενός πολύ καλού πιάτου αναζήτησης νέων γεύσεων και αρωμάτων.
Αυτό που πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν είναι ότι το τσάι παίζει έναν κεντρικό ρόλο σε πολλά κινέζικα πιάτα, καθώς οι Κινέζοι το έχουν χρησιμοποιήσει ως κύριο συστατικό για εκατοντάδες χρόνια.
Σήμερα, όλο και περισσότερα κινέζικα εστιατόρια έχουν υιοθετήσει αυτήν την παράδοση της εξυπηρέτησης με βάση τα φαγητά με τσάι.
Αντί απλά να χρησιμοποιήσουν το έγχυμα του τσαγιού, σε πολλά από αυτά τα πιάτα χρησιμοποιούν αποξηραμένα φύλλα τσαγιού.
Αυτό μπορεί να αντλήσει όλα τα είδη των διαφορετικών γεύσεων του πιάτου.
Τα Κινέζικα εστιατόρια που έχουν αρχίσει τα πιάτα σερβιρίσματος τσαγιού, χρησιμοποιούν όλους τους διαφορετικούς τύπους των φύλλων τσαγιού.
Το μόνο όριο είναι η φαντασία του σεφ.
Σήμερα, η σύγχρονη κινεζική κουζίνα χρησιμοποιεί μερικές από τις πιο δημοφιλείς ποικιλίες τσαγιού, όπως οι εξής:
-Oolong tea
-Jasmine tea
-Pu-erh tea
-Green tea
Πολλές από αυτές τις ποικιλίες έχουν γίνει πιο ενδιαφέρουσες με την προσθήκη ορισμένων μπαχαρικών και αρωμάτων.
Για παράδειγμα, ορισμένοι σεφ εμποτίζουν χρυσάνθεμο και Kuding στα γεύματά τους.
Στο παρελθόν, τυχόν φύλλα τσαγιού που προστέθηκαν σε πιάτα ήταν καθαρά διακοσμητικά καθώς δεν απορροφόταν πλήρως το φευγαλέο άρωμα και η γεύση των φύλλων.
Ευτυχώς, τα πράγματα έχουν αρχίσει να αλλάζουν σήμερα και όλο και περισσότεροι σεφ ξεκλειδώνουν νέους τρόπους για να εξαγάγουν τη γεύση από τα φύλλα τσαγιού.
Μια κλασική συνταγή περιλαμβάνει την προσθήκη με έγχυση φύλλων τσαγιού με ψητή πάπια.
Η πάπια γίνεται καπνιστή με τη χρήση των μαύρων φύλλων τσαγιού και ροκανιδιών καμφοράς.
Ο καπνός που διαπερνά μέσα από το λιπαρό δέρμα της πάπιας, δίνει στο κρέας μια ξεχωριστή καπνιστή γεύση.
Το πιάτο αυτό ονομάζεται "πάπια τσαγιού με καμφορά" (camphor tea duck) και μπορεί να βρεθεί σε πολλά εστιατόρια στο Sichuan, μια επαρχία στην Κίνα.
Οι σεφ έχουν επίσης αρχίσει να χρησιμοποιούν τα φύλλα τσαγιού σε σούπες.
Ένα ιδιαίτερα δημοφιλές πιάτο είναι το Huaiyang-style chicken soup στο οποίο τα πέταλα χρυσάνθεμου επιπλέουν γύρω από το μπολ ώστε να εξαγάγουν τη γεύση.
Το τσάι αναμιγνύεται επίσης καλά με τα θαλασσινά, όπως για πράδειγμα στο αλατισμένο tieguanyin αναμιγνύοντας oolong φύλλα με τηγανητές γαρίδες.
Οι γαρίδες τηγανίζονται ώσπου να γίνουν τραγανές, και τα αποξηραμένα φύλλα τσαγιού προσθέτουν τραγανή υφή στο πιάτο.
Άρα το τσάι μπορεί να αποτελέσει βασικό συστατικό ενός πολύ καλού πιάτου αναζήτησης νέων γεύσεων και αρωμάτων.