salveotea blog
- Μέγεθος γραμματοσειράς: Μεγαλύτερο Μικρότερο
- Επισκέψεις: 509
- 0 Σχόλια
- Εγγραφή σε αυτή την καταχώρηση
Τσάι με γλυκειά γεύση
Τα οφέλη που αποκομίζουμε από μία κούπα τσάι είναι λίγο πολύ γνωστά. Τί γίνεται όμως μόλις φθάνει η στιγμή να πιούμε το αγαπημένο μας ρόφημα; Τις περισσότερες φορές σκεφτόμαστε πως θα γλυκάνουμε την γεύση του.
Όσον αφορά το πράσινο τσάι, η γεύση του είναι ελαφριά οπότε χρειάζεται πολύ λίγη γλυκαντική ουσία.Το μαύρο τσάι έχει πιο βαριά γεύση η οποία αναδεικνύεται πραγματικά με την προσθήκη της ζάχαρης.
Μπορούμε να δώσουμε γλυκειά γεύση στο τσάι προσθέτοντας καλύτερα ακατέργαστη ζάχαρη σε μικρή ποσότητα πάντα, φρουκτόζη, στέβια ή φυσικό μέλι.
Όσον αφορά το πράσινο τσάι, η γεύση του είναι ελαφριά οπότε χρειάζεται πολύ λίγη γλυκαντική ουσία.Το μαύρο τσάι έχει πιο βαριά γεύση η οποία αναδεικνύεται πραγματικά με την προσθήκη της ζάχαρης.
Μπορούμε να δώσουμε γλυκειά γεύση στο τσάι προσθέτοντας καλύτερα ακατέργαστη ζάχαρη σε μικρή ποσότητα πάντα, φρουκτόζη, στέβια ή φυσικό μέλι.
Τα μείγματα τσαγιού πίνονται εύκολα και χωρίς την προσθήκη γλυκαντικής ουσίας εφ΄'οσον περιέχουν φρούτα που βγάζουν την γλυκειά γεύση τους.
Στα βοτανικά μίγματα ταιριάζει απόλυτα το φυσικό μέλι που έτσι κι αλλοιώς έχει άμεση σχέση με την γεύση των βοτάνων.
Ένας τρόπος να έχουμε φυσικά γλυκό ρόφημα είναι να προσθέσουμε φρούτα, λεμονόχορτο, δυόσμο, μέντα, γλυκόριζα.
Την επόμενη φορά που θα πιείτε τσάι, σκεφθείτε ακόμη πιο υγιεινά!